ALTC Joy Jaagpad || Jaagpad 48 || 1059 BP Amsterdam || 020-3413151 || ofni.[antispam].@joyjaagpad.nl

 

Info Jeugd

Geplaatst op 14-08-2019

joy-jaagpad-logo-transparante-achtergrond

 

 

Beste allemaal, 

Dit is informatie voor ouders en de jeugd die bij Joy Jaagpad tennis speelt en gaat spelen. We hebben informatie voor de huidige jeugdleden en voor de nieuwe kinderen. We hebben veel nieuwe kinderen en dat is iets waar we erg blij mee zijn. 

In deze mail willen we wat meer zeggen over het Jeugdplan en de jeugdcompetitie. 

 

Jeugdplan

In  het afgelopen jaar is door diverse ouders meegedacht met het jeugdplan en is input geleverd over wat er goed gaat en waar aanvulling en verbetering nodig is. Daarnaast speelt dat het contract dat Joy Jaagpad heeft met Simon Tennis als tennisschool voor de kinderen ten einde loopt op 31 maart 2020. (nb: Simon Tennis is ook de tennisschool voor de volwassenen. Dat zijn twee losse entiteiten).

Het besluit is gevallen dat het contract met Simon Tennis op 31 maart 2020 eindigt voor de jeugd. Er is ook al een nieuwe tennisschool op het oog waarmee vergaande gesprekken zijn gevoerd. Het is de bedoeling dat per 1 april de nieuwe school al begint. Dat betekent dat de twee tennisscholen voor een aantal maanden in 2020 samen optrekken. Op dit moment is het contract nog niet in een voldoende vergevorderd stadium om de naam te noemen.Dus die komt binnenkort (verwachting is 30 augustus tijdens de bijeenkomst). 

 

Voor nu gaan we door met het Jeugdplan op de ingeslagen weg van de afgelopen jaren, maar wel met een aantal verbeteringen:

 • Begeleiding van de competitie door de tennistrainer;

 • Een mentale training voor de kinderen; 

 • ‘conditie en behendigheidstraining’ voor de tennisgroepen, naast de tennistraining (alleen bij  buitentennis mogelijk).

Blijft:

 • Plezier in de sport ‘tennis’

 • Teambuilding in je competitiegroepje

 • 2x per week les buiten (gaat halverwege over in 1x buiten, 1x binnen), 1x per week binnen gedurende de winter

 • Meedoen aan competitie. 

Uitnodiging aan alle kinderen; doe mee aan tenminste 1 toernooi buiten Joy Jaagpad per speeljaar (september tot september).

 

Praktisch:

 • Informatiebijeenkomst over het jeugdplan en de competitie op vrijdag 30 augustus in het clubhuis van Joy Jaagpad. Voor alle ouders en kinderen die nog niet eerder lid waren van Joy Jaagpad en deelnamen aan het jeugdplan is dit van 6.00-17.00 uur ; Van 17.00-18.00 uur voor de ouders van de huidige ‘jeugdplanners’.

 Tijdens deze bijeenkomst geven Kris Portael (hoofdtrainer) en leden uit de jeugdcommissie verdere uitleg (schroom niet om van uur te wisselen als dat beter uitkomt. De echte inhoud zal weinig van elkaar verschillen).

 • De tennislessen beginnen vanaf zaterdag 21 september. 

  Voor de bestaande jeugdplan-deelnemers gaan wij er vanuit dat zij tot en met 31 maart blijven meedoen. In dat geval is er geen actie vereist - anders dan aan dejeugdcommissie@joyjaagpad.nl  doorgeven op welke dagen/tijden je echt niet kunt trainen. Er wordt nu naar de woensdag en zaterdag gekeken als vaste dagen. 
  Jeugd die niet meedoet aan het jeugdplan maar dat wel graag wil, hoeft zich ook niet aan te melden bij SimonTennis voor de lessen. Wel graag een mail naar de jeugdcommissie met naam, niveau en beschikbaarheid. 
  Jeugd die niet meedoet aan het jeugdplan en dat ook niet wil gaan doen, maar wel les wil, dient zich wel zelf bij SimonTennis in te schrijven voor lessen. 
 • De competitie begint op zondag 8 september. 

 • kosten van deelname jeugdplan van september tot en met 31 maart 2020 zullen om en nabij de 264 euro liggen. 

We begrijpen dat met bovenstaande informatie bij lange na nog niet alle vragen van iedereen zijn beantwoord (welke dag speel ik, hoe laat, met wie speel ik competitie. Ook is het de vraag welke nieuwe ideeën er nog meer in het verschiet liggen.Is er een nieuw doel voor het Jeugdplan geformuleerd? Wie is de nieuwe tennisschool. En nog veel meer van deze vragen). Een flink aantal vragen zullen vrijdag 30 augustus beantwoord kunnen worden, een aantal nog niet. Wel kunnen we een tijdspad schetsen wanneer wat verwacht kan worden, zowel in communicatie als in resultaat. 

Leuk als alle kinderen die in het Jeugdplan zitten daar mee doorgaan, tenzij tegenbericht. De kinderen die nieuw zijn bij Joy krijgen samen met hun ouders extra mondelinge informatie, ook op vrijdag 30 augustus. Kortom, het wordt een belangrijke vrijdagmiddag.

 

Deze informatie is het even voor nu. Wij hopen iedereen te zien op de 30ste. Voor dringende en acute vragen kan direct een een mailtje worden gestuurd naar jeugdcommissie@joyjaagpad.nl. Dan beantwoordt een van ons de vraag. 

 

Nog fijne laatste vakantieweken en tot binnenkort. 

Jeugdcommissie Joy Jaagpad

 

Laurens Walinga
Hylda Wiarda
Susan Klomp
Marianne Isaac
Ricardo Cairo
Robert Krijgsman
Eugenie van der Kun